SvenskaENQUIRY
ENQUIRY
Om oss

VÄLKOMMEN TILL STARS OF AFRICA

 

Vi ser fram emot att dela med oss av vår stora passion, mångåriga erfarenhet och djupa kunskap om södra och östra Afrika, dess vildmarksområden, stränder och städer. Stars of Africa’s Collection innehåller de mest enastående upplevelserna under Afrikas Stjärnor, noga utvalda av oss.

Exlusivt
Erbjudande
Safari i Kenya
medOwe Sandström

Varje land och varje plats i Afrika har självfallet sin specifika natur, personlighet och karaktär, men gemensamt för våra destinationer är att de samtliga erbjuder unika upplevelser. På Stars of Africa vill vi uppmuntra dig att besöka Afrika med respekt för kulturen, naturen och miljön, det är därför vi har besökt, upplevt och granskat samtliga produkter i vår portfölj. Vi har valt ut endast engagerade samarbetspartners som bidrar till en hållbar och social utveckling för lokalbefolkningen samt miljö- och naturvård, samtidigt som de erbjuder natur- och vildmarksupplevelser av allra högsta klass.

 

Här kan du läsa mer, på engelska, om de länder vi arbetar med.

Det vi presenterar för dig, har vi alltid själva upplevt och valt ut med största omsorg. Efter att ha rest i Afrika i över 20 år har vi en gedigen kunskap och djup förståelse för våra destinationer, samt ovärderliga personliga relationer på plats. På grund av vårt personliga engagemang kan vi erbjuda våra kunder den allra högsta grad av service och kunskap om de upplevelser vi förmedlar. Vi drivs av en sann glädje och passion för Afrika och det är vår ambition att med samma personliga engagemang skräddarsy er resa baserat på just era intressen, förväntningar och drömmar.

 

En resa till Afrika är hälsosam och stärkande för såväl kropp, själ samt sinne. Den tillåter ögonblick av välbehag och frihet bortom vårt vardagliga hektiska liv. I Afrika finner vi magnifika vildmarksområden med dess ikoniska djurliv, vackra stränder, och spännande städer – platser som kommer skänka minnen för livet.

 

På den engelska delen av hemsidan finner du detaljerad information om varje plats och upplevelse vi har att erbjuda i respektive land. Nedan finner du lite inspiration – varmt välkommen att kontakta oss för mer information på svenska.

Anna Leidenkrantz
CEO

 

 

 

 

 

INSPIRATION

 

Här har vi samlat en del av det fantastiska utbudet av upplevelser vi har att erbjuda. Vi har en djup kännedom om de produkter, aktiviteter och regioner vi arbetar med – vi har upplevt dem alla. Vi ser fram emot att erbjuda dig personlig service för att just er resa till Afrika ska bli precis så som ni drömmer om, beroende på just era önskemål och förväntningar.

 

 

 

 

KLASSISK SAFARI

”Ögat glömmer aldrig
vad hjärtat har sett”

Det gamla Bantu-ordspråket fångar vad vi som har haft förmånen att uppleva den afrikanska vildmarkens storslagenhet, aldrig glömmer.

 

Den afrikanska vildmarken tillhör den mest unika och fängslande natur man kan uppleva på vår jord. När man på nära håll har upplevt denna fantastiska och fascinerande miljö, är det lätt att bli betagen.

 

En klassisk afrikansk vildmarksupplevelse, är det bästa sättet att se en stor variation av små och stora djur och samtidigt se mångfalden av naturtyper i den orörda vildmarken. På er klassiska safari kommer ni färdas i öppna, 4-hjulsdrivna Land Rovers tillsammans med en kunnig och erfaren guide, i en natur full av vilda djur och naturupplevelser. Man kommer djuren riktigt nära, med utmärkta fotograferingsmöjligheter. De lokala guiderna är fantastiska värdar på er safari. Deras berättelser från den afrikanska vildmarken kommer tillföra safarin en spännande och unik krydda.

 

Lodgerna och Safari Campsen är belägna i några av Afrikas bästa storviltsdestinationer, med en mycket hög djurtäthet. Dessa unika platser och dess människor erbjuder stor gästfrihet och ingående kunskap om Afrikas natur och miljö. Behärskar man inte engelskan, eller reser med yngre barn, har vi den stora glädjen att erbjuda en unik safari i Kenya tillsammans med den välkända, och mycket uppskattade svenska zoologen och botanikern Owe Sandström.

 

Elefanter

 

 

 

 

Safari I Kenya

Med Owe Sandström

Följ med på en oförglömlig och exklusiv safariupplevelse i Kenyas Maasai Mara tillsammans med Owe Sandström. Owe, kanske mest känd från tv-programmet ”Hur gör Djur?”, är en svensk safariguide och zoolog specialiserad på Afrikas stora djur och deras beteende. 

 

Med sin karismatiska charm, djupa kunskap och fängslande förmåga att berätta – delar han med sig av sin kunskap och erfarenhet om Kenyas ikoniska vilda djur och natur. Hans tränade öga fångar upp spår på savannen som går oss andra förbi, pedagogiskt och underhållande berättar han om djurens beteenden, vad vi kan förvänta oss att se, och varför. Med på safarin är alltid även en Kenyansk professionell guide, som tillbringar årets alla dagar ute i Maasai Mara, och därför har stor kunskap om de specifika djur som rör sig i närområdet kring safaricampen, och kan ta oss med till de största upplevelserna. 

 

Att tillsammans med familjen, eller en grupp vänner, uppleva och dela spännande och meningsfulla upplevelser skapar varaktiga minnen som man tillsammans kan återvända till långt efter resans slut. 

 
Läs mer »

FAMILJ

Dela ett äventyr tillsammans
långt från vårt dagliga hektiska liv

Att tillsammans med familjen uppleva och dela spännande och meningsfulla upplevelser skapar varaktiga familjeminnen. En resa till Afrika skapar minnen som man som familj kan återvända till långt efter resans slut. Spänningen som upplevs i Afrika är till glädje för alla åldrar – roligt men också ett tillfälle att komma nära varandra över generationerna, bortom vardagens krav. Kanske vill ni låta familjen få möjlighet att lära sig om människor från andra kulturer, exotisk natur och vilda djur, olika ekosystem och hur vi bäst bevarar och skyddar vår planet. Afrika skänker en fantastisk möjlighet att uppleva naturens rytm långt ifrån vår hektiska moderna värld, där kan vi skapa minnen tillsammans med familjen.

 

Familjeäventyr

 

Att dela ett strandäventyr tillsammans eller bevittna det spännande djurlivet och den orörda naturen i Afrika, har alla ingredienser för att skapa en lyckad familjesemester och ett oförglömligt familjeäventyr. Kanske tillsammans med vår svenska och mycket populära safariguide, Owe Sandström  i Kenya.

 

Familjesafari

 

 

 

 

ÄVENTYR

En afrikansk upplevelse
utöver det vanliga

En resa till Afrika är i sig ett äventyr, men vi har lyft fram några väl utvalda upplevelser som lovar det där lilla extra för den äventyrslystna, och garanterar minnen för livet. Dessa safariresor är fulla av äventyr, utvalda för deras originalitet och exklusivitet, och erbjuder en afrikansk upplevelse långt utöver det vanliga. Kontakta oss för mer information om äventyr i Afrika.

 

Ridande safari

Att rida till häst i det vidunderligt vackra afrikanska landskapet är en fantastisk upplevelse för den hästintresserade. En Ridande safari i det vilda, vackra östafrikanska landskapet, med Kilimanjaro i bakgrunden, eller på Maasai Maras öppna savann bland Afrikas ikoniska majestätiska däggdjur är en oförglömlig upplevelse.

 

Njut av halvdagsturer från Ol Donyo Lodge, eller rid en flerdagars safari till Amboseli eller inom de majestätiska Chyulu Hills i Kenya. Du kan också välja att rida i det vilda, djurrika Maasai Mara och exklusiva Mara Conservancy, medan du bor på det ikoniska Mara Plains Camp eller Mara Expedition Camp. Hästarna du kommer rida är välutbildade och tränade i att hantera ett brett spektrum av situationer, terräng och vildmark.
Läs mer om ridande safari på engelska »

 

Kilimanjaro

 

SAFARI I SÄLLSKAP MED ELEFANTER

Elefantsafari i Botswana erbjuder många magiska och minnesvärda stunder tillsammans med en hjord elefanter. Att lära känna dessa fantastiska varelser på en mer personlig nivå är en sällsynt och ödmjuk upplevelse. Under din vistelse på Abu Camp erbjuds du chansen att interagera med elefanterna genom ett brett utbud av aktiviteter. På en elefantsafari går man tillsammans med elefanthjorden. Att på detta sätt lära känna elefanterna är en unik och imponerande upplevelse.

 

Elefant

 

Safari till fots

Tillsammans med en professionell walking safari guide är detta en safariform som många safariälskare föredrar. Safari till fots ger ett sällsynt perspektiv på det afrikanska landskapet och dess vilda djur. Vandringssafari var banbrytande i Zambia, vilket är ett av de få områden där denna typ av safari verkligen kan åtnjutas. Ett unikt och ekovänligt alternativ som tar dig närmare naturen. Flera safari lodger i ett flertal länder erbjuder kortare safari till fots. De varierande landskapen, de erfarna guiderna, tillgängligheten och mängden djur gör att en safari till fots blir ett sant livsminne fyllt av Afrikas dofter, ljud, djur och natur.

 

Kanotsafari

En kanotsafari längs Zambezifloden i Zambia, eller Selinda spillway i Botswana tillsammans med erfarna guider, är en magisk och fantastiskt spännande upplevelse. En oöverträffad möjlighet att beskåda djuren från ett unikt perspektiv längs flodbanken. Det krävs ingen erfarenhet eller större styrka för detta äventyr – det är en angenäm safari som skänker en stilla känsla av välbehag när kanoten ljudlöst glider fram. De enda ljuden du hör är Afrikas vildmark. En oslagbar safariupplevelse och utan tvekan en av världens mäktigaste naturupplevelser.

 

Kanot

 

Luftballong safari

Att flyga luftballong över Maasai Mara i Kenya är oförglömligt. Äventyret börjar strax före gryningen, flammor från brännarna lyser upp i mörkret när besättningen blåser upp sina ballonger. När det första rosa morgonljuset flimrar över himlen lyfter luftballongen och stiger sedan sakta i det första morgonljuset. Ståendes i en korg under den regnbågefärgade ballongen upplever ni en safari från ett helt annat perspektiv, påtagligast är den absoluta stillheten när ni sakta och ljudlöst flyger över savannen och floderna i Maasai Mara. Även om du har flugit luftballong någon annanstans, är det en helt unik upplevelse att flyga i gryningen över Afrikas savann. Flygningen varar i cirka en timme, drivande varhelst luftströmmarna tar er, med gott om möjligheter för fotografering. Därefter avslutas den kenyanska luftsballongsafarin, som traditionen bjuder världen över, med en champagnefrukost.

 

Luftballong Safari

 

Fiske

Zambezifloden lämpar sig för storslaget sportfiske. Sausage Tree Camp i Zambia tillhandahåller fiskeutrustning, även för flugfiske. För en hållbar inställning till fiskebestånden återförs fångsten, catch and release. Här kan du bland annat fånga den stridslystna Tigerfisken och Vundun. Tigerfisken, en rovfisk och släkting till pirayan, har enorma tänder och blir upp till 15 kg. En fighter som är känd för sina spektakulära hopp ur vattnet. Vundun är en mal och den största fisken i Zambezifloden, med vikter på väl över 50 kg.

 

Tigerfisk

 

 

 

 

Stränder & Dyk

Florsockervita stränder och Korallrev i världsklass

Zanzibar och Seychellerna är båda exotiska, och samtidigt anspråkslösa paradis, med frodig grönska och florsockersvita sandstränder längs den azurblå Indiska Oceanen. Havet bjuder på sitt kristallklara, varma vatten och fantastiska korallrev, där den oslagbara sikten och den marina mångfalden erbjuder ett äventyr både för den erfarne dykaren och för den nyfikna snorklaren.

 

INSPIRATION_Beach & Dive 2 starsofafricase__1428401273_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 3 starsofafricase __1428401291_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 4 starsofafricase__1428401306_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 5 starsofafricase __1428401322_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 6 starsofafricase__1428401337_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 7 starsofafricase __1428401351_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 9 starsofafricase __1428401365_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 8 starsofafricase __1428401378_37.250.222.113INSPIRATION_Beach & Dive 10 starsofafricase__1428401392_37.250.222.113

 

 

 

 

ROMANTIK

 

Afrikas fastland, Zanzibar och Seychellerna erbjuder några av världens mest romantiska platser.

 

Om det är en oförglömlig smekmånad, ett bröllop i det vilda eller en romantisk rymning som ni söker, så erbjuder vi utvalda tillflyktsorter långt bort ifrån vår hektiska och moderna vardag. Låt kärleken spira och fira passionen. Afrikas magi och mystik kommer skapa minnen för livet, på platser som skänker de mest romantiska av stämningar på naturens villkor.

 

I vildmarken

En safari i Afrika är något av de mest innerliga man kan önska sig för en romantisk upplevelse. Njut tillsammans av den afrikanska vildmarken, dela den naturliga lyxen av en safariupplevelse i världsklass, andlöst vackra solnedgångar och romantiska, stilla kvällar med levande ljus och en sprakande lägereld under Afrikas stjärnor. Afrikas ljud och dofter blir tydligare i kvällningen – kanske syns en silhuett av något djur i månens sken.

 

Romantik

 

På stranden

Upptäck den sagolikt vackra och exotiska ön Zanzibar utanför Tanzanias kust, samt de mytomspunna, avlägsna och vackra öarna i Seychellerna, belägna i Indiskaoceanen, och låt romantiken spira. Magnifika och i många fall helt orörda stränder, samt korallrev med dykning och snorkling i världsklass omger öarna. Den varma, tropiska Indiskaoceanen med kristallklart vatten erbjuder en enastående värld i fantasins alla färger och former. Nattetid är det stjärnorna som bländar i en atmosfär som påminner om Tusen och en Natt. Öarna erbjuder stärkande ögonblick av välbehag och frihet i avskildhet, med vidsträckt utsikt över Indiska Oceanen som sveper över korallreven och för med sig tusentals snäckor upp på den kritvita stranden.
Läs mer om Private Islands »

 

Romantik

 

 

 

 

HELIKOPTERSAFARI

En exklusiv safariupplevelse

Att flyga helikopter över Afrika är en ödmjuk upplevelse. Det är dramatiskt och spännande att betrakta det ikoniska afrikanska vilda djurlivet, och det erbjuder en extraordinär möjlighet att utforska några av världens största naturliga underverk. En helikoptersafari är ett privat och flexibelt sätt att resa i Afrika, och erbjuder oöverträffad tillgång till en mängd unika livsmiljöer och vilda djur. Med helikoptern tar man sig till otillgängliga områden som annars skulle vara omöjliga att besöka. Att utforska den afrikanska vildmarken, dess berg, sjöar, öknar, delta och skogar, tillsammans med helikopterguider som alltid följer de mest natursköna rutterna, är en unik och en mycket exklusiv safariupplevelse. En helikopters mångsidighet och manövrerbarhet gör det idealiskt för fotografer som strävar efter att fånga bilder som skänker dramatiska och unika perspektiv från ovan.

 

Stars of Africa arrangerar skräddarsydda helikoptersafaris för perioder som sträcker sig från några dagar upp till ett par veckor; från några timmar till korta natursköna transfers mellan safaricamps och loger i Kenya och Botswana.
Läs mer om helikoptersafari på engelska »

 

Safari med helikopter

 

 

 

 

CAPE WINELANDS

Dramatiska landskap och prisbelönta vingårdar

För alla vinälskare är ett besök i Cape Winelands ett absolut måste, regionen består av fantastiska scener med majestätiska berg som bildar en dramatisk bakgrund till frodiga, böljande vingårdar med elegant nederländsk, viktoriansk och georgisk arkitektur i ett område som är genomsyrad av rik kultur och historia. De prisbelönta vingårdarna erbjuder några av landets bästa viner. Cape Winelands är uppdelade i olika regioner, som alla erbjuder sina egna ”vinrutter”. De mest populära och välkända är Stellenbosch, Franschhoek, Wellington och Paarl. Daglig vinprovning, guidade turer och försäljning erbjuds på de flesta vingårdarna, många av dessa har också restauranger. Här kan man uppleva vinprovning av världsberömda prisbelönta viner, varm gästfrihet och minnesvärda stunder, endast 45 minuter med bil från Kapstaden. Observera att vissa vingårdar endast erbjuder provsmakning efter överenskommelse.
Läs mer om Cape Winelands på engelska »

 

Cape Winelands

 

 

 

 

AFRIKANSK KONST

Från ursprunglig traditionell konst till innovativ konst av idag

Sydafrikas konstmuseer och gallerier erbjuder besökare en mängd konstnärliga skatter. Visuell konst har en rik historia i Sydafrika, hem till några av den äldsta och vackraste konsten i världen – grottmålningar gjorda av förfäderna till dagens San Bushman.

 

INSPIRATION_African Art Experience 2 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 3 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 4 starsofafricase

 

Den samtida konstscenen med sitt dynamiska och innovativa tillvägagångssätt är inte mindre spännande – med en mängd olika och utmanande samtida konstnärer som producerar inflytelserika och betydande verk. Under år av förtryck av apartheidregeringen i Sydafrika, hade inte alla konstnärer tillgång till samma möjligheter, men detta långt ifrån krossade kreativiteten. Istället gav det upphov till en mängd alternativ som gjorde konstvärlden till en progressiv miljö för social förändring. Idag kan den moderna afrikanska konstscenen betraktas från ett flertal spännande gallerier och museer i Johannesburg och Kapstaden i Sydafrika samt i Kenya.

 

Zeitz Museum of Contemporary Art Africa, MOCAA, är det första museet med ambition att samla, bevara och visa samtidskonst i Afrika. Museet som slog upp sina portar 2017 är inrymt i en gammal silo i Kapstadens Victoria & Alfred Waterfront, de drygt 6 000 kvadratmeter utställningsyta har fördelats på sex våningsplan och 80 utställningsrum. Här visas visuell konst, videokonst, performance, fotografi och mode. Byggnaden är ett konstverk i sig. Thomas Heatherwick, aktuell med Googles kommande högkvarter är arkitekten som fick i uppdrag att konvertera den gamla majssilon till ett konstmuseum.
Läs mer om afrikansk konst på engelska »

 

Zeitz MoccaaZeitz MoccaaZeitz MoccaaINSPIRATION_African Art Experience 5 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 6 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 7 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 5 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 6 starsofafricaseINSPIRATION_African Art Experience 7 starsofafricase

 

 

 

 

Skräddarsydda upplevelser

 

På Stars of Africa arbetar vi med personliga konsultationer och skräddarsydda upplevelser. Ingen resa är den andra lik då varje upplevelse är designad och anpassad för att personligen uppfylla de önskningar, förväntningar och förutsättningar som varje enskild resenär, grupp av vänner eller familj eftersöker.

 

Det som däremot är gemensamt för alla våra upplägg, är den odelade uppmärksamhet vi skänker detaljerna för att just din resa ska bli en oförglömlig upplevelse i Afrika.

 

Vi ser fram emot att bistå med inspiration, kunskap och råd.

 

Varmt välkommen till Stars of Africa.Kontakta Stars of Africa

Ring oss: +46 730 - 32 72 82 Maila oss: info@starsofafrica.se