SvenskaENQUIRY
ENQUIRY
SAFARI I KENYA

SAFARI I KENYA

MED OWE SANDSTRÖM

Tänk dig att sitta alldeles nära en hjord elefanter vid ett vattendrag i Kenyas Maasai Mara, och bevittna deras sociala samspel, försiktigt följa efter några lejoninnor på jakt, kanske ha turen att se en leopard dåsandes på en gren i ett träd, se de majestätiska girafferna som lugnt äter på akaciaträdens toppar, några zebror som betar en bit bort, höra flodhästarna frusta i Mara floden, och med lite tur går kanske ett par enorma noshörningar förbi vårt safarifordon, i kvällningen så hör vi syrsornas sång och grodornas kväkande när solen sakta går ner över den Kenyanska savannen. Då sätter vi oss runt en lägereld under Afrikas Stjärnor och pratar om vad vi sett och upplevt under dagen, precis så som man har gjort sedan urminnes tider – människor vid en lägereld, berättandes historier.  Med oss har vi Owe Sandström, som varit med oss under dagen och som med sina många års erfarenheter från Kenya och dess vilda djur och natur tolkar och berättar mer om djurens beteenden.

 

Spänningen som upplevs i Afrika är till glädje för alla åldrar, från 8 år och uppåt – spännande och roligt, men också ett tillfälle att komma nära varandra över generationerna, bortom vardagens krav. Tillsammans lär ni er om Kenya och dess kulturer, exotisk natur och vilda djur, olika ekosystem och hur vi bäst bevarar och skyddar vår planet. Kenya skänker en fantastisk möjlighet att uppleva naturens rytm långt ifrån vår hektiska moderna värld, och att skapa minnen tillsammans med familjen, eller vännerna. 

 

Vi har nu den stora glädjen att erbjuda en exklusiv, unik safari tillsammans med Owe Sandström. Owe, kanske mest känd från tv-programmet ”Hur gör Djur?”, är en svensk safariguide och zoolog specialiserad på Afrikas stora djur och deras beteende. 

 

För familjer med skolbarn är detta en perfekt Höstlov- eller Februarilovsresa, och för en grupp med vänner är det en oförglömlig resa att göra tillsammans, en safari är en fantastisk upplevelse som skapar livsminnen att dela en lång tid framöver.

 

Individuell avresa sker från valfri ort i Sverige, Stars of Africa hjälper till att boka de internationella flygen. Avresa sker med grupper av 8-12 personer.

 

Vid ankomst till Nairobi, tidigt på morgonen, möter en representant upp er för transfer till Wilson inrikesflygplats varifrån ni flyger med safariflyg och landar på savannen i Maasai Mara lagom till lunch. Stars of Africa och Owe Sandström möter upp på safari campet, och äventyret kan börja. 

 

Vi tillbringar 4 nätter på det fina klassiska safaricampet Kichwa Tembo mitt på savannen, eller på den underbara lyxiga lodgen Angama Mara med sin vidunderliga utsikt, beläget 300 meter ovanför savannen i Mara Triangle högst upp på Oloololo berget som ingår i The Great Rift, det östafrikanska riftsystemet. 

 

Efter fyra innehållsrika dagar tillsammans med Owe Sandström, uppfyllda med spännande safariupplevelser flyger de som önskar hem till Sverige. Som en oförglömlig long weekend, helt möjligt då tidskillnaden endast är en timma och man flyger nattflyg. Alternativt väljer man att stanna en dag på Hemingways Nairobi eller Giraffe Manor i Nairobi och besöker till exempel Karen Blixen museet och de föräldralösa elefantungarna på David Sheldrick Wildlife Trust. Från Nairobi kan man sedan lägga till ytterligare några underbara dagar för att smälta intrycken från safarin på en florsockervit sandstrand på Matemwe Lodge på Zanzibar eller på fantastiska svenskägda Kinondo Kwetu på Kenyas Diani Beach.

 

 

 

 

OWE SANDSTRÖM

Owe Sandström har en mångårig karriär som safariguide i Kenya bakom sig. Som zoolog med etologi som specialite, är han fascinerad av vilda djurs beteenden och hur detta påverkar deras överlevnad. Efter många år som lärare har han en fantastisk pedagogisk förmåga att på ett tydligt och underhållande sätt förmedla sin kunskap. 

 

Owe är en riktig renässansman, och har många strängar på sin lyra. Som scenograf och kläddesigner har han arbetat med mängder av svenska artister, bland annat har han designat de legendariska kläderna till samtliga Abbas världsturnéer. Sedan 24 år tillbaka är han regissör och kostymskapare för Stockholm Horse Show, och nu senast FEI European Championships i Göteborg 2017. Han var tidigare under många år expert i det mycket populära TV-programmet Hur gör djur på SVT. 

 

I dag är Owe Sandström bland annat verksam som senior advisor på Realgymnasiets djurvårdsutbildningar, safariguide i Afrika, guide på Galápagosöarna, zoolog och pedagog på Fjärilshuset i Stockholm samt ledamot i Djurskyddet Sveriges styrelse. 

 

”Mitt livs kall, är att lära ut respekt för livet på vår planet”, säger Owe.

 

Classic Safari Kichwa Tembo Tented Camp
•  Antal dagar: 4 nätter i superior tält.
•  Transfer Jomo Kenyatta International Airport – Wilson Airport.
•  Flyg Wilson Airport till Maasai Mara.
•  Transfer Maasai Mara till Kichwa Tembo Tented Camp.
•  Måltider: Helpension: frukost, lunch middag, dryck som läsk, vatten lokala märken öl och vin, te och kaffe.
•  Aktiviteter: 2 safariaktiviteter per dag, sk game drives tillsammans med Owe Sandström.
•  Inträdesavgift Nationalpark. 
•  Airstrip taxes. 
•  Akut medicinsk evakueringsförsäkring. 
•  Transfer Kichwa Tembo Tented Camp – Airstrip.
•  Flyg Maasai Mara till Wilson Airport.
•  Transfer Wilson Airport till Jomo Kenyatta International Airport.

 

Pris från: 29 600 per person

Kostnad för internationella flyg tillkommer

 

Premium Safari Angama Mara
•  Antal dagar: 4 nätter i superior tält.
•  Transfer Jomo Kenyatta International Airport – Wilson Airport.
•  Flyg Wilson Airport till Maasai Mara.
•  Transfer Maasai Mara till Angama Mara.
•  Måltider: Helpension: frukost, lunch middag, dryck som läsk, vatten lokala märken öl och vin, te och kaffe.
•  Aktiviteter: 2 safariaktiviteter per dag, sk game drives tillsammans med Owe Sandström.
•  Inträdesavgift Nationalpark. 
•  Airstrip taxes. 
•  Akut medicinsk evakueringsförsäkring. 
•  Transfer Angama Mara – Airstrip.
•  Flyg Maasai Mara till Wilson Airport.
•  Transfer Wilson Airport till Jomo Kenyatta International Airport.

 

Pris från: 34 900 per person

Kostnad för internationella flyg tillkommer

 

Varmt välkomna att kontakta oss för mer information om safari med Owe Sandström.